Pickles s žampiony

Recept na kvašenou zeleninu s žampiony.


3.97x
45 min

Postup přípravy

Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Žampiony, cibuli a ředkvičky nakrájíme na plátky. Všechnu zeleninu zvážíme a přidáme 1% soli z váhy zeleniny. Poté zeleninu dobře v rukách zpracujeme, až pustí šťávu.

Takto zpracovanou zeleninu dáme do hliněné nádoby, zatížíme talířkem s těžítkem. Necháme kvasit v místnosti kolem 20 stupňů Celsia po dobu 3 - 5 dní. Po této době otevřeme, přendáme do sklenice a uskladníme v lednici.

Pickles se žampiony podáváme k hlavnímu chodu alespoň v množství 1 - 2 polévkové lžíce.
user-icon

autor Lilien


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pickles s žampiony

Zpět na recept