Petrželová omáčka z mikrovlnky

Mikrovlnná trouba je užitečný pomocník při vaření. Dnes nám vykouzlí petrželovou omáčku.


2.797x
35 min

Postup přípravy

Menší cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Petržel a menší mrkev očistíme a nakrájíme na plátky.

Do nádobky určené k vaření v mikrovlnné troubě dáme petržel, mrkev, cibuli, podlijeme troškou vývaru a vaříme zakryté 3 minuty. Poté necháme 15 minut odstát a přecedíme.

Do větší nádoby dáme máslo a asi půl minuty rozehřejeme. Potom vmícháme mouku a postupně přiléváme vývar a mléko. Vložíme do mikrovlnky a vaříme na 70% výkonu 4 až 5 minut do zhoustnutí.

Během vaření promícháváme.

Vmícháme zeleninový základ, smetanu, osolíme a dochutíme pepřem, citronovou šťávou a sekanou petrželovou natí. Zapneme na 1 minutu na 50% výkon a další minutu necháme odstát.

Petrželovou omáčku z mikrovlnky servírujeme k rybám a vařené zelenině.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Petrželová omáčka z mikrovlnky

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.