Jednoduchý recept na nadýchanou pudinkovou buchtu se smetanou a skořicí.
těsto | |
---|---|
100 ml | olej |
4 ks | vejce |
1 l | mléko |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | cukr moučka |
200 g | hladká mouka |
2 ks | vanilkový pudink |
na potření | |
2 kelímky | zakysaná smetana |
na ozdobu | |
2 balíčky | skořicový cukr |
Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme. Troubu předehřejeme na 250 °C. Podle návodu na obalu na obalu připravíme z mléka a pudinkových prášků pudink. Můžeme použít vanilkový nebo kakaový pudink. Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na připravený vyšší plech a na syrové těsto nalijeme horký pudink. Plech dáme do trouby a stáhneme teplotu na 200 °C. Pečeme 15 minut. Na horkou péřovou buchtu natřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Fenomenální tvarohové řezy v 8 variantách
Prověřené recepty na vynikající řezy z tvarohu, které můžeme připravit pro každou příležitost. Z piškotového těsta, s ovocem i bez a hlavně se spoustou čokolády.
autor d.blasko
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena