Péřová buchta

Jednoduchý recept na nadýchanou pudinkovou buchtu se smetanou a skořicí.


4.0177x
30 min
21×

Postup přípravy

Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme. Troubu předehřejeme na 250 °C.

Podle návodu na obalu na obalu připravíme z mléka a pudinkových prášků pudink. Můžeme použít vanilkový nebo kakaový pudink.

Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na připravený vyšší plech a na syrové těsto nalijeme horký pudink.

Plech dáme do trouby a stáhneme teplotu na 200 °C. Pečeme 15 minut. Na horkou péřovou buchtu natřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.
user-icon

autor d.blasko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Péřová buchta

Zpět na recept