Perníková buchta s jablky

Recept na výborný moučník, který nám zabere jen málo času a chuťově nikoho nezklame!


4.25x
60 min
1×

Postup přípravy

Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu, postačí nám 1 lžíce.

Ve velké míse rozšleháme vejce, cukr, med, olej, karob (zdravější náhražka kakaa) a koření. Přidáme nastrouhaná jablka a citronovou šťávu. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a po částech vmícháme do těsta.

Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perníkovou buchtu s jablky pečeme 20 - 25 minut.

Perníkovou buchtu po upečení necháme vychladnout, pokapeme rozpuštěnou čokoládou cik cak a necháme v chladu ztuhnout. Je dobrá ke kávě, čaji, ale i jen tak samotná. Vydrží dlouho vláčná.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perníková buchta s jablky

Zpět na recept