Recept na výborný moučník, který nám zabere jen málo času a chuťově nikoho nezklame!
0.5 hrnku | olej |
3 ks | vejce |
4 ks | jablko |
0.5 ks | citron |
3 lžíce | med |
2 hrnky | polohrubá mouka |
0.5 lžičky | mletý zázvor |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva |
0.5 hrnku | třtinový cukr |
1.5 lžičky | perníkové koření |
1 lžíce | karob |
na ozdobu | |
---|---|
čokoláda |
Středně velká jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Z citronu vymačkáme šťávu, postačí nám 1 lžíce. Ve velké míse rozšleháme vejce, cukr, med, olej, karob (zdravější náhražka kakaa) a koření. Přidáme nastrouhaná jablka a citronovou šťávu. Mouku prosejeme, promícháme s práškem do pečiva a po částech vmícháme do těsta. Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Perníkovou buchtu s jablky pečeme 20 - 25 minut. Perníkovou buchtu po upečení necháme vychladnout, pokapeme rozpuštěnou čokoládou cik cak a necháme v chladu ztuhnout. Je dobrá ke kávě, čaji, ale i jen tak samotná. Vydrží dlouho vláčná.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena