Recept na perníčky potřené bílkovou polevou potřebuje svůj čas. Těsto je totiž třeba nechat až 2 dny odležet, při přípravě s tím musíme počítat. Dají se hned jíst a nemusí se nechat proležet.
Hodnocení
4.6
/ 5 (36x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce4 ks
Žloutek3 ks
Med200 g
Cukr moučka300 g
Hladká mouka 1 kg
Hera200 g
Jedlá soda2 g
Koření do perníku2 lžíce
Poleva
Bílek1 ks
Cukr moučka
Škrob bramborový1 lžička
Postup přípravy
Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, jedlou sodu, 2 lžíce koření do perníku, 2 lžíce skořice, med, změklou Heru, moučkový cukr, žloutky a 4 celá vejce. Z ingrediencí vypracujeme těsto na perníčky, které necháme 2 dny odležet v chladu.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme z něj nejrůznější tvary. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem a upečeme - na perníčky stačí asi 5 minut.
Během pečení si připravíme polevu. Vyšleháme bílek, moučkový cukr a lžičku škrobu do pěny. Ihned po upečení potřeme perníčky bílkem.
Perníčky můžeme dát hned na stůl, nepotřebují odležet.
Tak tady je dobrá rada drahá. Je spoustu výborných receptů - přímo na našich stránkách, ale ... jsou perníčky, které se musí nechat minimálně 14 dnů odležet a jsou perníčky, které jsou měkké ihned po upečení. Každý recept si proto pečlivě přečtěte a vyberte si ten, který se vám bude nejvíce hodit, popřípadě vás zaujme i pěknou fotografií. :idea:
phateks
Perníčky
Ahojky, já začínám s pečením na Mikuláše. Ale pozor, některé recepty na perníčky nepotřebují čas na rozležení - perníčky časem spíše tvrdnou. Chystám článek s několika recepty - vyjde snad kolem Mikuláše. Pokud nemáte svůj oblíbený recept, neváhejte vyzkoušet některý z uvedených receptů. A taky se pak pochlibit fotografií.
f.jandura
perníkové cukroví
chci se zeptat při jaké teplotě upéct ( 180 - 220 C )