Peřinová rýže

Další z mnoha receptů, jak připravit chutně rýži.


3.1103x
10 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. V nádobě, ve které budeme vařit rýži, rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak do hrnce vsypeme rýži a lehce ji osmahneme, pouze aby se zahřála. Pak přilijeme vodu, osolíme a okořeníme. Peřinovou rýži vaříme asi 1 minutu. Potom celý hrnec zabalíme do utěrky a vložíme do peřin. Asi tak po 4 hodinách se peřinová rýže může podávat. Tímto postupem se rýže nepřipálí, nelepí se a je krásně sypká.
user-icon

autor jaris

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Peřinová rýže

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena