Peřinová rýže

Další z mnoha receptů, jak připravit chutně rýži.


3.1103x
10 min

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

V nádobě, ve které budeme vařit rýži, rozehřejeme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak do hrnce vsypeme rýži a lehce ji osmahneme, pouze aby se zahřála. Pak přilijeme vodu, osolíme a okořeníme. Peřinovou rýži vaříme asi 1 minutu.

Potom celý hrnec zabalíme do utěrky a vložíme do peřin. Asi tak po 4 hodinách se peřinová rýže může podávat. Tímto postupem se rýže nepřipálí, nelepí se a je krásně sypká.
user-icon

autor jaris


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Peřinová rýže

Zpět na recept