Pepřový tokáň

Guláš trochu jinak - na víně a s protlakem.


3.45x
150 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

Cibuli opečeme na tuku dozlatova. Přidáme maso, orestujeme, osolíme a opepříme. Ochutíme česnekem, přilijeme bílé víno a přikryté dusíme na mírném plameni.
Podle potřeby podléváme vodou. Jakmile bude maso zpola hotové, vmícháme k němu rajčatový protlak. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Odvaříme co nejvíce tekutiny, tokáň by měl mít hustou hnědou omáčku.

Pepřový tokáň podáváme s knedlíkem, bramborem nebo chlebem.

user-icon

autor xjert02


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepřový tokáň

Zpět na recept