Pepanovy kruťáky

Podle strýce Pepana je tento recept na plněné krůtí řízky.


4.012x
75 min
1×

Ingredience

1 lžícemáslo na smažení
4 plátkyanglická slanina
1 lžíceolej na smažení
2 ksvejce natvrdo
1 hrstčerstvá petrželka
1 balíčekplátkový sýr
4 plátkykrůtí řízek

podle chuti

sůl
hořčice
vegeta
nasekaná petrželka
sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

na obalení

hladká mouka
0.3 lžičkymletá sladká paprika

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Krůtí řízky pořádně naklepeme, jemně potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, na každou polovinu dáme plátek porcovaného sýra, kolečka vajec, posypeme sekanou petrželkou a zakryjeme plátkem anglické slaniny a opět sýrem. Překlopíme druhou půlkou řízku, okraje přiklepneme a zajistíme párátkem.

Kruťáky obalíme v mouce s trochou mleté papriky, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a při mírné teplotě řízky opékáme po obou stranách.

Zatím si uděláme z kousku másla a lžíce mouky světlou jíšku, přimícháme konzervu sterilovaného hrášku, poprášíme vegetou a jen krátce povaříme. Posypeme petrželkou.

Pepanovy kruťáky podáváme s vařeným bramborem, hráškem a ozdobíme lístky kudrnky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovy kruťáky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena