Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
Krůtí řízky pořádně naklepeme, jemně potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, na každou polovinu dáme plátek porcovaného sýra, kolečka vajec, posypeme sekanou petrželkou a zakryjeme plátkem anglické slaniny a opět sýrem. Překlopíme druhou půlkou řízku, okraje přiklepneme a zajistíme párátkem.
Kruťáky obalíme v mouce s trochou mleté papriky, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a při mírné teplotě řízky opékáme po obou stranách.
Zatím si uděláme z kousku másla a lžíce mouky světlou jíšku, přimícháme konzervu sterilovaného hrášku, poprášíme vegetou a jen krátce povaříme. Posypeme petrželkou.
Pepanovy kruťáky podáváme s vařeným bramborem, hráškem a ozdobíme lístky kudrnky.