Pepanovy kruťáky

Podle strýce Pepana je tento recept na plněné krůtí řízky.


4.012x
75 min
1×

Ingredience

1 lžícemáslo na smažení
4 plátkyanglická slanina
1 lžíceolej na smažení
2 ksvejce natvrdo
1 hrstčerstvá petrželka
1 balíčekplátkový sýr
4 plátkykrůtí řízek

podle chuti

sůl
hořčice
vegeta
nasekaná petrželka
sterilovaný hrášek
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo
hladká mouka

na obalení

hladká mouka
0.3 lžičkymletá sladká paprika

na ozdobu

petrželka kudrnka

Postup přípravy

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Krůtí řízky pořádně naklepeme, jemně potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, na každou polovinu dáme plátek porcovaného sýra, kolečka vajec, posypeme sekanou petrželkou a zakryjeme plátkem anglické slaniny a opět sýrem. Překlopíme druhou půlkou řízku, okraje přiklepneme a zajistíme párátkem.

Kruťáky obalíme v mouce s trochou mleté papriky, na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a při mírné teplotě řízky opékáme po obou stranách.

Zatím si uděláme z kousku másla a lžíce mouky světlou jíšku, přimícháme konzervu sterilovaného hrášku, poprášíme vegetou a jen krátce povaříme. Posypeme petrželkou.

Pepanovy kruťáky podáváme s vařeným bramborem, hráškem a ozdobíme lístky kudrnky.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovy kruťáky

Zpět na recept