Pepanovy fazole

Recept na jídlo z jednoho hrnce.


4.813x
75 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
2-3 kscibule
4 ksrajče
1 ksfeferonka
oregano
100 ganglická slanina
500 gvepřové maso
150 gměkký salám
1 konzervafazole v tomatě
4 ksbarevná kapie

podle chuti

sůl
grilovací koření
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
mletá pálivá paprika

na ozdobu

pažitka
2-3 ksvejce natvrdo

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli a feferonku nasekáme, česnek nakrájíme na plátky a papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata překrájíme. Maso a slaninu nakrájíme na kostičky. Na kostičkách slaniny zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, osmahneme, okořeníme a osolíme. Podlijeme vodou a podusíme skoro doměkka. Pak přidáme papriky, rajčata a feferonku. Vše společně s masem dodusíme. Nakonec vmícháme fazole s rajčatovým protlakem z konzervy. Na oleji osmahneme na nudličky pokrájený salám a přidáme k fazolové směsi. Pepanovy fazole rozdělíme na porce a na talíři obložíme plátky natvrdo vařených vajec. Posypeme krájenou pažitkou. Pepanovy fazole ihned podáváme. Skvělé jsou s chlebem nebo pečivem a na zapití skleničku piva.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pepanovy fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena