Jednoduchý recept na penne pro milovníky těstovin a sýrů.
Hodnocení
4.5
/ 5 (23x)
Chutnalo
4x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Pepř
Ostatní
Vejce2 ks
Máslo
Penne400 g
Parmazán4 lžíce
Ricotta350 g
Olivový olej1 lžíce
Bazalka4 snítky
Mozzarella100 g
Na ozdobu
Bazalka
Postup přípravy
Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a uvaříme v ní penne (krátké trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny scedíme, odložíme a udržujeme v teple.
Vejce vešleháme do sýra ricorta, osolíme a opepříme.
Polovinu množství těstovin rozložíme do zapékací misky a pokryjeme polovinou listů bazalky.
Na těstoviny naneseme vrstvu směsi vajec a ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella nebo halloumi a zbývajícími listy bazalky. Na ně rozložíme zbývající penne a nakonec zbývající směs vajec a ricotry. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem.
Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30-40 minut dozlatova.
Zapečené těstoviny podle chuti ozdobíme lístky bazalky a podáváme ještě horké.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART
Možno by sa hodilo spomenúť, že spolu s polovicou cestovín si odlozte aj polovicu zmesi ricoty s vajíčkom :) ale inak fajn recept
charabara
Bravo!
Moc děkuji za recept, celé jídlo je opravdu jednoduché na přípravu a kombinace parmezánu, ricotty a mozzarely je výborná. Měla jsem trochu strach z té bazalky, ale perfektně se tam hodí.
Do pekáčku jsem dala navíc pár plátků másla a dolle se mi udělala taková dobrá krustička a rozhodně doporučuji nešetřit parmezánem.
Možná by bylo dobré zkusit k tomu udělat trošku bešamelu a celé to jím přelít - je malinko sušší, ale i tak si recept zasluhuje 5 hvězdiček.