Penne se třemi druhy sýra

Jednoduchý recept na penne pro milovníky těstovin a sýrů.


4.523x
0 min
4×

Postup přípravy

Zapékací misku slabě vymažeme máslem. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu s olivovým olejem a uvaříme v ní penne (krátké trubičky) tak, aby byly měkké, zároveň však pevné. Těstoviny scedíme, odložíme a udržujeme v teple.

Vejce vešleháme do sýra ricorta, osolíme a opepříme.

Polovinu množství těstovin rozložíme do zapékací misky a pokryjeme polovinou listů bazalky.

Na těstoviny naneseme vrstvu směsi vajec a ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella nebo halloumi a zbývajícími listy bazalky. Na ně rozložíme zbývající penne a nakonec zbývající směs vajec a ricotry. Povrch posypeme nastrouhaným parmazánem.

Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 190 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) 30-40 minut dozlatova.

Zapečené těstoviny podle chuti ozdobíme lístky bazalky a podáváme ještě horké.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne se třemi druhy sýra

Zpět na recept