Penne s ragú z vepřových žeber

Těstoviny promíchané s omáčkou se zeleninou a mletým masem. Recept na hlavní chod z vepřového masa a těstovin penne.


5.07x
90 min

Postup přípravy

Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme.

Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit.

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú a přidáme nastrouhaný parmazán.

Penne s ragú z vepřových žeber podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne s ragú z vepřových žeber

Zpět na recept