Vaření.czReceptyPenne s ragú z vepřových žeber

Penne s ragú z vepřových žeber

Těstoviny promíchané s omáčkou se zeleninou a mletým masem. Recept na hlavní chod z vepřového masa a těstovin penne.


5.07x
90 min

Ingredience

omáčka

1 stroužekčesnek
1 ksmrkev
1 ksšalotka
1 ksřapíkatý celer
1 ksvepřový bok

podle chuti

sůl
rajčata
rozmarýn
bazalka
oregano
parmazán
mletý černý pepř

podle potřeby

smetana
olivový olej
červené víno
těstoviny penne

Postup přípravy

Kousek vepřového boku nameleme. Nakrájíme mrkev, řapíkatý celer a dvě šalotky. Do hrnce nalijeme slušnou dávku olivového oleje, vhodíme stroužek česneku nasekaný na jemno, přidáme nakrájenou zeleninu. Chvíli restujeme. Poté do hrnce vhodíme umleté vepřové maso, opepříme, osolíme. Dochutíme také rozmarýnem a oreganem. Přidáme nasekaná rajčata a zalijeme červeným vínem a kapkou smetany. Stáhneme na minimum a necháme hodinku vařit. Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny, které poté promícháme s ragú a přidáme nastrouhaný parmazán. Penne s ragú z vepřových žeber podáváme s kapkou olivového oleje a lístkem bazalky. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Penne s ragú z vepřových žeber

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena