Penne s kuřecím masem, nivou a špenátem

Jídlo je rychlé a dobré. Jistě si na tomto receptu pochutnáte.


4.637x
30 min
3×

Ingredience

1 ksvejce
2 lžičkysolamyl
100 gniva
250 gkuřecí prsa
1 kelímeksmetana na vaření
2 porcepenne těstoviny
6 kuličekmražené špenátové listy

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na malé plátky (asi jako v čínské restauraci). Kousky kuřecího vložíme do misky, osolíme, přidáme vejce, 2 lžičky solamylu a promícháme.

Na wok pánvi rozpálíme olej, přidáme kuřecí prsa a za stálého míchání zprudka osmahneme. Hotové maso vyndáme z pánve do misky.

Mezitím si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a do vroucí vody nasypeme potřebné množství a necháme vařit podle návodu.

Nivu nakrájíme na menší kostičky a vložíme do pánve společně s listovým špenátem a smetanou. Vše společně povaříme tak, aby se niva rozpustila a všechny chutě se propojily.

Do hotové omáčky přidáme kuřecí maso a uvařené penne. Vše společně ještě promícháme a krátce prohřejeme.

Penne s kuřecím masem, nivou a špenátem podáváme jako hlavní chod nejlépe ihned po přípravě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne s kuřecím masem, nivou a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská