Penne All´arrabbiata

Recept na známé italské těstoviny.


4.360x
30 min
13×

Postup přípravy

Vybíráme těstoviny kvalitní z tvrdé pšenice, je tam napsáno grano duro. Těstoviny uvaříme al dente. Mají být vevnitř trochu tvrdé. Uvařené těstoviny necháme okapat. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nadrobno nasekáme.Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na větší pánvi necháme na oleji zpěnit nasekanou cibuli. Přidáme nakrájenou slaninu a česnek, orestujeme, přidáme nasekaná rajčata, trochu vegety, chilli podle chuti. Omáčku povaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Do ještě horké omáčky vsypeme uvařené těstoviny a na mírném ohni spolu mícháme a prohříváme.

Penne All´arrabbiata před podáváním posypeme strouhaným parmazánem.
user-icon

autor kimlo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Penne All´arrabbiata

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská