Pelmeně

Oblíbený sibiřský recept.


3.445x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme vejce, špetku soli a vodu. Vše zapracujeme do těsta, z kterého válíme placky asi 2 - 3 mm silné. Z nich poté vykrajujeme kolečka.

Česnek oloupeme a prolisujeme. Přidáme jej k mletému masu a podle chuti jej osolíme a opepříme. Masovou hmotu důkladně propracujeme a na vykrájená kolečka těsta klademe malé hromádky.

Pelmeně s masem po okrajích důkladně utěsníme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut.

Hotové pelmeně můžeme podávat jen s máslem, nebo se zelím či s tatarkou.
user-icon

autor bino


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pelmeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ruská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena