Vaření.czReceptyPečený vepřový jazyk na česneku

Pečený vepřový jazyk na česneku

Nenáročný recept na zajímavé využití vepřového jazyka.


5.07x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
60 gmáslo
2 ksvepřový jazyk
150 gkořenová zelenina

podle chuti

sůl
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omyté jazyky uvaříme s pepřem a očištěnou kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel) v osolené vodě, vaříme asi hodinu doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vařené jazyky vyjmeme, krátce zchladíme ve studené vodě a ještě teplé sloupneme, očistíme a necháme vychladnout. Z každého jazyka podélně nařežeme 4 plátky a na rozehřátém másle s kmínem a utřeným česnekem po obou stranách podusíme. Pečený vepřový jazyk na česneku podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor viluš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený vepřový jazyk na česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena