Bůček opláchneme a zarovnáme na pravidelný tvar, nasolíme, opepříme a potřeme česnekem utřeným se solí, majoránkou a tymiánem. Tak to necháme alespoň 4 hodiny marinovat . Bůček dáme do pekáče na nakrájenou cibuli, přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby na 70 °C. Pečeme 12 hodin. Poté bůček vyndáme a necháme vychladit. Výpek si schováme na pivní omáčku. Vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme ze všech stran a podáváme.
Kroupy si namočíme přes noc do vody. Kroupy z cedíme, dáme vařit do osolené vody. Kroupy vaříme do měkka, poté přecedíme. Na másle opečeme mrkev a řapíkatý celer nakrájené na kostičky, přidáme slaninu a cibuli, nakrájené také na kostičky. Když je zelenina měkká, přidáme kroupy, dochutíme solí a pepřem, přidáme vychlazené máslo, sundáme z plotny, promícháme, přidáme bylinky a podáváme.
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.

Autor:Alakarte-cz




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena