Vaření.czReceptyPečený ovocný čaj s rumem

Pečený ovocný čaj s rumem

Recept na výborný domácí ovocný čaj.


3.322x
60 min
1×

Postup přípravy

Rybíz a vybrané ovoce (borůvky, jahody, švestky, kromě banánů lze použít snad všechno, i kompotované) nakrájíme na kousky a smícháme v pekáči s ostatními ingrediencemi. Z citronu jen dužninu. Cukr dáme spíše podle chuti, někdo má rád sladší někdo méně. Ovocný čaj pečeme v předehřáté troubě na maximum asi 30 minut, až ovoce zesklovatí. Horké plníme do skleniček tak, aby ovoce bylo ponořené pod tekutinou a otočíme dnem vzhůru. Vystydlé uchováváme v temnu a chladu. Za sychravého počasí dáme 2 - 3 lžičky pečeného čaje do hrnku, zalijeme horkou vodou a pijeme. Pro děti lze udělat variantu bez rumu.
user-icon

autor evajzek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený ovocný čaj s rumem

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena