Pečený losos na bylinkách

Recept na steaky z lososa pečenými společně s novými brambory, tymiánem, rozmarýnem a česnekovou solí.


4.311x
45 min

Postup přípravy

Lososa i s kůží opláchneme a osušíme, poté rybu pokapeme limetkou nebo citronem. Nové brambory necháme ve slupce, jen je důkladně omyjeme. Bylinky natrháme.

Olej promícháme s rozmarýnem a tymiánem, přidáme i česnekovou sůl. Marinádou potřeme steaky z lososa a necháme hodinu marinovat.

Mezitím uvaříme nové brambory. Vaříme je v osolené vodě do poloměkka. Poté scedíme. Slupku můžeme nechat, komu vadí, oloupe.

Lososa po obou stranách opečeme dorůžova na rozehřátém másle.

Připravíme si pekáček. Do něj vložíme lososa, okolo položíme brambory a zalijeme výpekem. Můžeme ještě přidat lístečky oblíbené bylinky. Lososa vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme na funkci gril asi 20 minut dozlatova.

Pečeného lososa na bylinkách podáváme jako výborný hlavní chod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený losos na bylinkách

Zpět na recept