Pečený broskvový dezert

Dortíky z piškotového těsta s marmeládou, broskví a šlehačkou.


3.89x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
2 lžícecukr moučka
2 lžícepolohrubá mouka
0.3 lsmetana ke šlehání
40 gloupané mandle
1 sklenkameruňková marmeláda
1 balíčekztužovač šlehačky
1 sklenicekompotované broskve

podle potřeby

rum
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, postupně vmícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Z tohoto množství surovin je těsto na plech velikosti asi 20 x 24 cm. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný menší plech. V předehřáté troubě upečeme. Z vychladlého těsta vykrajujeme kolečka o něco větší než jsou půlky broskví, pokapeme je rumem s cukrem, potřeme řidší meruňkovou marmeládou a na každé kolečko dáme polovičku oloupané kompotované broskve řezem dolů. Do středu zapíchneme oloupanou mandli. Ušlehanou šlehačku se ztužovačem ozdobně nastříkáme okolo broskve jako věneček. Na větší plech dáme dvojitou dávku ingrediencí a zbytek piškotu potřeme marmeládou, polijeme čokoládou, posypeme mandlovými lupínky a nakrájíme na řezy.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečený broskvový dezert

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena