Vaření.czReceptyPečený bažant s mandlovou nádivkou

Pečený bažant s mandlovou nádivkou

Pečený bažant s mandlovou nádivkou, jablky, cibulkou, anglickou slaninou a brusinkami. Recept na slavnostní hlavní chod.


4.127x
120 min
1×

Ingredience

směs

4 špetkysůl
2 ksvejce
2 plátkymáslo
1 hrnečekmléko
1 kscibule
1 ksjablko
2 ksžemle
1 ksbažant
1 kostkamasox
2 špetkymletý pepř
2 špetkymletá paprika
2 hrstěloupané mandle
10 dkganglická slanina (plátky)

podle potřeby

bobkový list

na ozdobu

1 snítkačerstvá bazalka
1 sklenkabrusinkový kompot

Postup přípravy

Bažanta stáhneme, vykucháme a namočíme na dvě hodiny do mléka. Připravíme nádivku: Promícháme máslo, 2 žloutky, nakrájené žemle, mléko, sůl, nasekané mandle a nakonec přidáme sníh vyšlehaný ze 2 bílků. Bažanta osolíme, dovnitř dáme kousek slaniny a nádivku. Přebytečnou nádivku položíme vedle bažanta do pekáčku. Celého bažanta pokryjeme anglickou slaninou. Bažanta v pekáčku obložíme cibulí nakrájenou na kolečka, neoloupaným jablkem nakrájeným na osminky a posypeme mandlemi. A nakonec přidáme několik plátků másla. Vše v pekáčku podle chuti opepříme, posypeme uzenou paprikou a ozdobíme bobkovým listem. Bažanta s mandlovou nádivkou pečeme v troubě asi 90 minut a podléváme vývarem z kostky. Na talíři pečeného bažanta s mandlovou nádivkou ozdobíme brusinkovým kompotem a lístečkem bazalky.
user-icon

autor Danuše


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený bažant s mandlovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena