Recept na zeleninové placky, které pečeme v troubě na minimu tuku. Recept je vhodný pro vegetariány a vegany, ale věřím, že si pochutnají opravdu všichni.
1 lžíce | libeček |
1 lžička | mletý kmín |
1 lžička | mletý černý pepř |
0.4 kg | celozrnná pšeničná mouka |
0.5 kg | bílé kysané zelí |
1 balíček | uzený tempeh |
2.5 dl | sójová smetana |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
zakysaná smetana | |
podle potřeby | |
olivový olej |
Na zelné placky si připravíme kysané zelí, které scedíme, propláchneme a zelí překrájíme. Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si ostatní suroviny - koření, mouku a sojovou smetanu. Zelí vsypeme do mísy, přidáme tempeh, sojovou smetanu a mouku. Směs dobře promícháme a přidáme libeček, rovnou lžičku pepře, kmínu a podle chuti osolíme. Plech vymažeme olivovým olejem, na plech dáme vždy hromádku těsta a rozplácneme. Zelné placky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Zelné placky pečeme zhruba 7 - 10 minut, poté placky otočíme a pečeme z druhé strany. Zelné placky by měly být zlatavé. Pečené zelné placky podáváme teplé jako hlavní chod s vařenými brambory a kopečkem zakysané smetany. Podle chuti přidáme koření a bylinky na ozdobu, nezapomeneme na zeleninovou oblohu. Zelné placky jsou dobré i studené jako chuťovka, stačí přidat oblíbený dip.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena