Jak chutně připravit červenou řepu? Podle tohoto receptu připravíte skvělou pečenou řepu s balkánským sýrem.
Hodnocení
4.6
/ 5 (13x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Balkánský sýr200 g
Červená řepa5-6 ks
Hrubozrnná sůl2-3 špetky
Čerstvě mletý pepř2 špetky
Podle chuti
Čerstvé bylinky
Postup přípravy
Červenou řepu omyjeme, osušíme a každý kus pečlivě zabalíme do pevného alobalu.
Předtím řepu osolíme a můžeme přidat i po stroužku česneku a čerstvé bylinky na provonění. Já použila oregano, hodí se také tymián.
Takto připravené balíčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca hodinu.
Upečenou řepu opatrně vybalíme z alobalu, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Pečené plátky z červené řepy uložíme do kruhu na talíř, opepříme čerstvě namletým pepřem, posypeme nadrobeným kvalitním balkánským sýrem, jemně pokapeme olivovým olejem a dozdobíme lístky oregana nebo jiné bylinky.
Pečené plátky z červené řepy s balkánským sýrem ihned podáváme. Pokrm se dá jíst teplý i studený.