2 lžíce | olej | |
sůl | ||
vývar | ||
1-2 ks | mrkev | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
polévkové koření | ||
hotová jíška | ||
1 ks | kuře (stehna) |
Kuře, případně porce stehen, očistíme, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a pořádně osolíme. Předehřejeme si troubu. Kuře položíme do pekáče, podlijeme olejem a trochou vývaru a dáme péct, při pečení jej podle potřeby podléváme.
Než se kuře upeče, tak si očistíme, omyjeme a nastrouháme mrkev.
Upečené kuře vyjmeme a uložíme do tepla. Výpek slijeme do pánve, která je na ohni, a přidáme do něj nastrouhanou mrkev. Výpek necháme projít varem a přidáme smetanu. Omáčku můžeme zahustit trochou hotové jíšky a ochutíme ji polévkovým kořením.
Kuře podáváme s knedlíky a přelité omáčkou.
Autor:milusin
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena