Pečené kedlubny se sýrovou náplní

Pečené kedlubny plněné směsí kozího sýru a eidamu. Recept se hodí jako teplý předkrm, ale i jako lehká večeře.


4.723x
45 min

Postup přípravy

Kedlubny očistíme, oloupeme a vložíme na 3 minuty do vroucí osolené vody. Horké kedlubny zchladíme pod studenou vodou a necháme vychladnout. Dřevnatou část odkrojíme a kedlubny vydlabeme tak, aby stěny kedluben byly asi 1 cm silné.

Připravíme si náplň. Očištěné a omyté ředkvičky a středy kedluben jemně usekáme a promícháme se strouhaným eidamem, vejcem a kozím krémovým sýrem. Podle chuti směs opepříme, sůl použijeme jen opatrně, neboť oba sýry jsou dostatečně slané.

Vydlabané kedlubny vrchovatě naplníme sýrovou směsí a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 30 - 35 minut, až je náplň světle růžová.

Pečené kedlubny se sýrovou náplní přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme teplé s bílým pečivem nebo bramborovou kaší.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kedlubny se sýrovou náplní

Zpět na recept