Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou

Vyzkoušejte snadný a zdravý recept z tmavé tresky. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pikantní omáčkou, zeleninou a bramborem.


5.05x
45 min

Ingredience

150 mlolivový olej
600 gfilety z černé tresky s kůží

omáčka

2 stroužkyčesnek
majonéza
1 kschilli paprička
1 ksšalotka
150 mlbílý jogurt

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Začneme přípravou omáčky. Oloupanou šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na velmi jemné kostičky. Na malé pánvičce zahřejeme malé množství olivového oleje, na kterém necháme šalotku, česnek a chilli papričku zesklovatět. Směs odložíme stranou a necháme vychladnout. V misce promícháme majonézu (množství podle chuti) s jogurtem a pak vmícháme vychladlou směs. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Očištěné rybí filety položíme kůží dolů do hladké mouky a následně přendáme do pánve s rozehřátým olejem. Porce osolíme, opepříme a při střední teplotě pečeme asi 5 minut, dokud nebude kůže opečená dozlatova. Pak rybu otočíme, pánev odstavíme z tepla a necháme dopéci i z druhé strany.

Pečené filety z tresky rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme zeleninou a podáváme s pikantní studenou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené filety z tresky s pikantní omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena