Pečené brambory v alobalu

Brambory podle receptu, který lze připravit ve žhavém uhlí i v troubě.


4.515x
15 min

Postup přípravy

Syrový brambor nakrájíme na větší hranolky. Na kostky nakrájíme anglickou slaninu, na plátky oloupaný česnek. Alobal vymažeme sádlem. Do takto připraveného alobalu dáme brambory, slaninu, česnek, opepříme a osolíme. Mate-li rádi zeleninu, lze použít zelenina jako je sterilovaná kukuřice, paprika, sterilovaný hrášek.

Brambory v alobalu pečeme při 180 °C cca 25 minut. Pokud pečete v ohni, je nutné po cca 20 minut zkontrolovat - teplotu nelze odhadnout. Jen pozor, alobal je velmi horký a při rozbalování pamatujte, že budeme-li potřebovat ještě nechat dopékat, nesmíme alobal poškodit víc než je nutné, abychom jej mohli opět zavřít a strčit do ohně znova.

Pečené brambory v alobalu podáváme podle libosti jako přílohu i hlavní chod.
user-icon

autor puci


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené brambory v alobalu

Zpět na recept