Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Vejce rozklepneme. Brambory vymačkáme od přebytečné vody, přidáme k nim česnek, vejce, zhruba hrst polenty, sůl a rozemnutou majoránku. Směs na bramboráky dobře promícháme. Plech vymažeme olejem a na plech tvoříme menší či středně větší placičky. Bramboráky pečeme na 200 °C na dolní i horní ohřev s ventilátorem. Jsou hotové asi za 20 minut. Pečené bramboráky bez mouky podáváme jako chuťovku či přílohu.
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

Autor:Michy

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena