Pečená zelenina na rozmarýnu

Pikantní zelenina pečená na rozmarýnu a dalším koření. Recept na zajímavě kořeněný hlavní chod nebo přílohu.


4.7228x
60 min

Postup přípravy

Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen. Nakrájíme ji asi na 1/2 cm silné plátky i se slupkou a vyrovnáme na plech. Osolíme a okořeníme muškátovým oříškem, chilli kořením a plátky česneku.

Papriky umyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a vnitřků. Papriky přidáme k dýni, osolíme a do každé vložíme 2 - 3 plátky česneku. Žampiony nakrájíme na plátky a přidáme na plech. Přihodíme pár neoloupaných celých stroužků česneku a snítky rozmarýnu. Zeleninovou směs nakonec pokapeme olivovým olejem a dáme péct.

Zeleninu pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Doba pečení záleží podle trouby.

Pečenou zeleninu na rozmarýnu podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k různým masům.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená zelenina na rozmarýnu

Zpět na recept