Vepřová líčka očistíme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev, celer a petržel nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.
Na sádle zprudka opečeme maso ze všech stran téměř dohněda a přendáme jej do pekáčku. Na výpeku osmahneme cibulku dorůžova, přidáme nakrájenou zeleninu a zvolna za stálého míchání vše restujeme asi 5 minut. Poté zeleninu přendáme k masu, přidáme koření (celý pepř, bobkový list a nové koření), čerstvý tymián a česnek, vše podlijeme vývarem a zakryté pečeme při 160 °C doměkka. Během pečení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem. Měkké maso vyjmeme, odstraníme koření a vypečenou šťávu se zeleninou rozmixujeme dohladka. Krémovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Pečená vepřová líčka rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme se šťouchaným bramborem.