Vaření.czReceptyPečená vepřová kýta s rozmarýnem

Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Pečená kýta provoněná rozmarýnem. Recept na maso, které chutná teplé s bramborovou kaší nebo zastudena s chlebem.


4.642x
75 min
7×

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 lžičkarozmarýn
2.5 lžíceolivový olej
600 gvepřová kýta
1 lžičkačesneková sůl
1.5 lžícebylinkové grilovací koření

podle potřeby

slabý vývar

Postup přípravy

Vepřovou kýtu vcelku omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a připravíme si marinádu. Do mističky vlijeme olej, vmícháme česnekovou sůl, bylinkové grilovací koření a prolisovaný česnek. Marinádu dobře promícháme. Kýtu potřeme ze všech stran marinádou. Abychom maso ochutili dokonale, můžeme ji ve středu naříznout a potřít maso i jakoby zevnitř. Posypeme rozmarýnem a necháme pár hodin rozležet. Vepřovou kýtu dáme do pekáčku a upečeme doměkka. Podle potřeby maso podlijeme slabým vývarem a během pečení kýtu občas přelijeme výpekem. Kýtu s rozmarýnem pečeme asi hodinu nebo déle, záleží, jakou máme troubu. Pečená vepřová kýta s rozmarýnem chutná s bramborovou kaší, ale dá se podávat i studená jako chuťovka. Před podáváním pečenou kýtu samozřejmě nakrájíme na plátky.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená vepřová kýta s rozmarýnem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena