Pečená vepřová krkovice s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem

Recept na chutný nedělní oběd z vepřové krkovice.


2.753x
120 min

Ingredience

5 stroužkůčesnek
1 kscibule
1 lžícesádlo
4 ksvepřová krkovice
1 lžícecelý kmín

podle chuti

cukr
sůl
ocet
mletý černý pepř

příloha

3 ksvejce
3 dlmléko
6 ksrohlíky
30 dkgpolohrubá mouka

směs

2 kscibule
15 dkgšpek
1 ksbílé hlávkové zelí

podle potřeby

petržel

Postup přípravy

Čtyři plátky vepřové krkovice s kostí omyjeme, osolíme, opepříme a okmínujeme. Oloupeme si pět stroužků česneku a jednu větší cibuli. Česnek a cibuli nakrájíme nadrobno a posypeme tím maso, které jsme položili do vymaštěného pekáče. Krkovici dáme zapéct na 200 °C na 10 minut, poté podlijeme vodou a dále zvolna pečeme s občasným podléváním 1 hodinu při 170 °C. Nakrájíme si střední hlávku bílého nebo červeného zelí a dáme zelí dusit doměkka. Poté si připravíme těsto na karlovarský knedlík. Šest rohlíků, asi 1 den starých, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme 3 žloutky, lžičku soli, nasekanou petržel, 3 dcl mléka, 30 dkg polohrubé mouky a sníh ušlehaný ze 3 bílků. Vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva díly. Každý díl naneseme na potravinářskou folii a zabalíme do válečku. Konce stáhneme provázkem a dáme do vařící vody. Knedlíky vaříme 40 minut. Podušené zelí scedíme. Na hlubší pánvi rozškvaříme 15 dkg špeku nakrájeného na kostičky, přidáme 2 střední cibule nakrájené nadrobno a orestujeme. Přidáme scezené zelí, dochutíme solí, cukrem, octem a pepřem. Všeho přidáme podle vlastní chuti a necháme asi 10 minut zvolna dusit. Pečenou vepřovou krkovici s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem podáváme jako chutný hlavní chod.


Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech


Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.


Vepřová


Videorecept: Kořeněné vepřové plátky v křupavé krustě jsou skvělým pohoštěním


Masová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!


Videorecept:

user-icon

autor Renegene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená vepřová krkovice s dušeným zelím a karlovarským knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena