Pečená podzimní zelenina

Recept na zeleninu z trouby. Stačí vše nakrájet, okořenit, dát na plech a péct. Výsledek je výborný.


4.210x
45 min
2×

Ingredience

1 kscuketa
1 lžícelibeček
2 kspaprika červená
1 svazekjarní cibulka
1 lžičkamletá sladká paprika
0.5 ksdýně Hokaido

podle chuti

grilovací koření
mletý barevný pepř
bylinková sůl

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Připravíme si veškerou zeleninu. Mladou menší cuketu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dýni hokaido (také menší) rozkrojíme, vydlabeme semínka a použijeme jednu půlku, kterou rozkrájíme na plátky. Jarní cibulku (celý svazek) omyjeme, odstraníme kořínky a nakrájíme na kolečka i s natí. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Velký plech vymažeme olejem. Střídavě poklademe veškerou zeleninu. Zasypeme bylinkovou solí, mletým pepřem, libečkem a mletou sladkou paprikou. Podle chuti můžeme přidat i trochu grilovacího koření. Znovu trochu poklapeme olejem, ale nepřeháníme to. Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby byla opečená ze všech stran. Pečenou podzimní zeleninu podáváme teplou. Lze podávat jako hlavní chod a přílohu.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená podzimní zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena