Pečená podzimní zelenina

Recept na zeleninu z trouby. Stačí vše nakrájet, okořenit, dát na plech a péct. Výsledek je výborný.


4.210x
45 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si veškerou zeleninu. Mladou menší cuketu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dýni hokaido (také menší) rozkrojíme, vydlabeme semínka a použijeme jednu půlku, kterou rozkrájíme na plátky. Jarní cibulku (celý svazek) omyjeme, odstraníme kořínky a nakrájíme na kolečka i s natí. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky.

Velký plech vymažeme olejem. Střídavě poklademe veškerou zeleninu. Zasypeme bylinkovou solí, mletým pepřem, libečkem a mletou sladkou paprikou. Podle chuti můžeme přidat i trochu grilovacího koření. Znovu trochu poklapeme olejem, ale nepřeháníme to.

Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby byla opečená ze všech stran.

Pečenou podzimní zeleninu podáváme teplou. Lze podávat jako hlavní chod a přílohu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená podzimní zelenina

Zpět na recept