Pečená krkovice na kmínu

Snadný recept na víkendový oběd. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti, mohou to být knedlíky, ale i vařené brambory a podušený špenát, hodí se i kysané zelí.


4.556x
120 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 kscibule
1 lžičkadrcený kmín
1.3 kgvepřová krkovice

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
sádlo

Postup přípravy

Kus masa z vepřové krkovice v celku a bez kosti očistíme, opepříme a zprudka ze všech stran na sádle opečeme do zlatohněda. Cibuli a česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Pekáč vymažeme sádlem, vložíme opečené maso i s výpekem, přidáme cibuli a česnek, vše osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vývaru. Krkovici na kmínu zakryjeme a pečeme při střední teplotě doměkka. Během pečení krkovici poléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 15 minut před dokončením maso odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova. Pečenou krkovici na kmínu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.

Recepty z Krkonoš: Poklady české kuchyně

Dnes si připomeneme mnohdy již zapomenuté tradiční pokrmy z Krkonoš, které stojí za to vyzkoušet.

Recepty z Krkonoš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená krkovice na kmínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena