Pečená krkovice na kmínu

Snadný recept na víkendový oběd. Přílohu zvolíme podle vlastní chuti, mohou to být knedlíky, ale i vařené brambory a podušený špenát, hodí se i kysané zelí.


4.556x
120 min
2×

Postup přípravy

Kus masa z vepřové krkovice v celku a bez kosti očistíme, opepříme a zprudka ze všech stran na sádle opečeme do zlatohněda. Cibuli a česnek oloupeme a rozkrojíme na poloviny.

Pekáč vymažeme sádlem, vložíme opečené maso i s výpekem, přidáme cibuli a česnek, vše osolíme, okmínujeme a podlijeme malým množstvím vývaru.

Krkovici na kmínu zakryjeme a pečeme při střední teplotě doměkka. Během pečení krkovici poléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 15 minut před dokončením maso odkryjeme, teplotu zvýšíme na 220 °C a dopečeme dozlatova.

Pečenou krkovici na kmínu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená krkovice na kmínu

Zpět na recept