Vaření.czReceptyPečená kančí kýta s hořčicí

Pečená kančí kýta s hořčicí

Recept na chutnou úpravu zvěřiny s chutí hořčice.


4.818x
150 min
2×

Ingredience

70 gslanina
1 stroužekčesnek
1 lžíceolej
4 ksrajče
2 kspórek
1 lžíceplnotučná hořčice
600 gkančí kýta

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželka

na potření

plnotučná hořčice

podle potřeby

masový vývar

Postup přípravy

Kančí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a rozetřeme. Nakrájenou slaninu rozškvaříme, vložíme na ni kančí maso a prudce ho opečeme ze všech stran. Potom přidáme pórky nakrájené na kolečka a oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Maso se zeleninou pak přendáme na pekáč. Maso potřeme olejem, v němž jsme rozmíchali rozetřený česnek a lžičku plnotučné hořčice, podlijeme masovým vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Maso během pečení potíráme připraveným česnekovo-hořčičným olejem a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené maso vyndáme, potřeme hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Pečenou kančí kýtu s hořčicí podáváme s knedlíkem či bramborem nebo jen s chlebem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečená kančí kýta s hořčicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena