Pečená kančí kýta s hořčicí

Recept na chutnou úpravu zvěřiny s chutí hořčice.


4.818x
150 min
2×

Postup přípravy

Kančí maso odblaníme, omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek očistíme a rozetřeme.

Nakrájenou slaninu rozškvaříme, vložíme na ni kančí maso a prudce ho opečeme ze všech stran. Potom přidáme pórky nakrájené na kolečka a oloupaná nakrájená rajčata a podusíme. Maso se zeleninou pak
přendáme na pekáč.

Maso potřeme olejem, v němž jsme rozmíchali rozetřený česnek a lžičku plnotučné hořčice, podlijeme masovým vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě. Maso během pečení potíráme připraveným česnekovo-hořčičným olejem a podle potřeby podléváme vývarem. Upečené maso vyndáme, potřeme hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Pečenou kančí kýtu s hořčicí podáváme s knedlíkem či bramborem nebo jen s chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kančí kýta s hořčicí

Zpět na recept