Pečená jarní zelenina

Recept na hlavní jídlo nebo přílohu z čerstvé jarní zeleniny.


4.58x
60 min
2×

Ingredience

1 kscuketa
2 ksmrkev
2 ksšalotka
3 ksžampiony
2 ksjarní cibulka
2 řapíkyřapíkatý celer
8 ksnové brambory

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

římský kmín
mořská sůl

Postup přípravy

Zeleninu důkladně očistíme, brambory neloupeme. Brambory, žampiony a šalotku rozčtvrtíme, mrkev, jarní cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na širší kolečka, cuketu nakrájíme na větší kostky. Rozehřejeme si troubu na 180 °C. Brambory dáme do pekáčku, osolíme, opepříme, zakapeme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme je asi 35 minut. Pak přidáme mrkev a pečeme dalších 15 minut. Nakonec přidáme zbylou zeleninu, římský kmín, podle potřeby ještě olivový olej a zeleninu pečeme asi ještě 15 minut. Pečenou jarní zeleninu podáváme jen tak samotnou nebo jako přílohu k masu.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená jarní zelenina

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena