Vaření.czReceptyPapriky zapékané s rýží

Papriky zapékané s rýží

Pokrm připravený z rýže a barevných paprik, doplněný kolečky špekáčků.


3.059x
45 min

Ingredience

1 lžíceolej
2 lžícemáslo
2 kscibule
250 grýže
300 gšpekáček
250 gžampiony
125 mlmasový vývar
1 kspaprika červená
1 kspaprika žlutá
1 kspaprika zelená
1 kspaprika (oranžová)

podle chuti

sůl
majoránka
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Rýži přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme 12 minut. Poté ji slijeme a necháme okapat. Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek i vláken, omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, vmícháme špekáčky společně s paprikami, osolíme a okořeníme. Vše dusíme asi 5 minut. Troubu předehřejeme na 220°C. Zapékací misku vymastíme. Paprikovo-žampionovou směs promícháme s rýží, přendáme do zapékací misky a dáme zapéct dozlatova. Papriky zapékané s rýží podáváme se zeleninovým salátem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Papriky zapékané s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena