Papriky zapékané s rýží

Pokrm připravený z rýže a barevných paprik, doplněný kolečky špekáčků.


3.059x
45 min

Ingredience

1 lžíceolej
2 lžícemáslo
2 kscibule
250 grýže
300 gšpekáček
250 gžampiony
125 mlmasový vývar
1 kspaprika (červená)
1 kspaprika (žlutá)
1 kspaprika (zelená)
1 kspaprika (oranžová)

podle chuti

sůl
majoránka
mletý bílý pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Rýži přebereme, propláchneme a v osolené vodě vaříme 12 minut. Poté ji slijeme a necháme okapat.

Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek i vláken, omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1,5 cm.

Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme žampiony a krátce osmahneme. Podlijeme vývarem, vmícháme špekáčky společně s paprikami, osolíme a okořeníme. Vše dusíme asi 5 minut.

Troubu předehřejeme na 220°C. Zapékací misku vymastíme. Paprikovo-žampionovou směs promícháme s rýží, přendáme do zapékací misky a dáme zapéct dozlatova.

Papriky zapékané s rýží podáváme se zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papriky zapékané s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.