Paprikový salát s celerem

Zeleninový salát vhodný pro odtučňovací kůru, pokud vynecháme ořechy na ozdobu.


2.851x
15 min

Ingredience

sůl
1 kscibule
300 gceler
1 kscitron
mletý bílý pepř
100 mlzeleninový vývar
1 lžíceřepkový olej
1 kspaprika (červená)
1 kspaprika (žlutá)
1 kspaprika (zelená)
3 lžícesekané ořechy
200 mlnízkotučný bílý jogurt

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme blanky a semínka. Poté je nakrájíme na tenké proužky.

Cibuli na rozehřátém oleji zesklovatíme, přidáme celer, krátce osmažíme, podlijeme vývarem a asi 10 minut dusíme. Poté přidáme papriky a ještě 5 minut vaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

Z citronu vymačkáme všechnu šťávu, smícháme ji s jogurtem a vzniklou zálivkou přelijeme vychladlou zeleninu. Osolíme, opepříme a navrch ozdobíme sekanými ořechy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Paprikový salát s celerem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.