Papriková pomazánka

Výborná pomazánka z paprik, kterou můžeme mazat na chléb, topinky, nebo servírovat jako přílohu k masu místo hořčice.


3.176x
35 min
1×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriky a kapie omyjeme, rozkrojíme, seřízneme stopky, jádřince i vlákna odstraníme a na 5 minut dáme povařit do osolené vody. Poté je necháme okapat a umeleme na masovém strojku.

Na předehřátém oleji zpěníme cibulku, přidáme plátky rajčat, chvíli podusíme, vmícháme umleté papriky a kapie, česnek, ocet a podle chuti osolíme. Šťávu necháme chvíli vydusit, aby směs byla hustší.

Ještě horkou paprikovou pomazánku plníme do čistých sklenic, uzavřeme je víčky a necháme obrácené dnem nahoru, dokud nevychladnou. Paprikovou pomazánku skladujeme na tmavém chladném místě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Papriková pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.