Panna cotta je výborný italský dezert, v mém případě v doprovodu voňavých malin.
Hodnocení
4.8
/ 5 (24x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vanilka1 ks
Cukr moučka150 g
Plátkové želé8 g
Smetana ke šlehání (31%)500 ml
Maliny200 g
Postup přípravy
Želatinu namočíme asi na deset minut do ledové vody a dobře ji vymačkáme.
V kastrolu ohřejeme smetanu s cukrem a vydlabaným vanilkovým luskem. Ohříváme, ale nevaříme. Smetana nesmí přijít k varu.
Horkou smetanu nalijeme k vymačkané želatině a dobře promícháme, aby se rozpustila. Pokud potřebujeme, můžeme na minutku smetanu ještě ohřát.
Připravíme si 6 formiček s průměrem 8 cm (120 ml) a spodek formiček vyplníme dvěma malinami. Zalijeme maliny smetanou, vložíme další dvě maliny a opět zalijeme smetanou.
Vyplněné formičky uložíme asi na dvě hodiny do lednice, do ztuhnutí.
Abychom mohli vyklopit ztuhnuté formičky s náplní, položíme je po ztuhnutí do hrnce s trochou vařicí vody a pannu cottu převrátíme na tác či talíř.
Panna cotta je výborný dezert, ovoce můžeme zaměnit za borůvky, ostružiny, jahody - prostě jakýmkoli ovocem, které nám chutná.