Vaření.czReceptyPangas ve smetanovo-hořčičné omáčce

Pangas ve smetanovo-hořčičné omáčce

Chutná ryba doplněná vynikající omáčkou a kořeněnými pečenými brambory.


4.48x
75 min

Ingredience

1 lžícemáslo
citronová šťáva
2 plátkypangas

příloha

sůl
5 ksbrambory
1 lžícelibeček
olivový olej
hladká mouka
citronová šťáva

podle chuti

sůl
bílý pepř

omáčka

1 kscibule
2 lžíceplnotučná hořčice
100 mlhoubový vývar
150 mlsmetana 30%

Postup přípravy

Nejprve si připravíme přílohu. Velké brambory důkladně očistíme a pokrájíme. Rozložíme je na plech a osolíme. Pokapeme je olivovým olejem, citronovou šťávou a posypeme libečkem. Zhruba na hodinu je vložíme do předehřáté trouby. Plátky pangase z obou stran osolíme a opepříme, lehce zaprášíme moukou a pokapeme citronem. Rybu opečeme na másle také z obou stran, vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno nasekanou cibuli. Po chvilce smažení přidáme hořčici a zalijeme vývarem. Vrátíme do omáčky maso. Vaříme zhruba 10 minut na mírném plameni. Poté přilijeme smetanu, necháme přejít varem a vypneme. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Pangase ve smetanovo-hořčičné omáčce podáváme s připravenými pečenými brambory.
user-icon

autor Bibík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pangas ve smetanovo-hořčičné omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena