Vaření.czReceptyPanenka ve slaninovém kabátku

Panenka ve slaninovém kabátku

Recept na šťavnatou panenku ideálně podávanou s hranolky.


3.45x
60 min

Ingredience

300 ganglická slanina
600 gvepřová panenka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Panenku zabalíme do slaniny - čím delší plátky, tím lépe. Obalenou panenku vložíme na pánev se sporadickým množstvím rozpáleného oleje, slanina pustí šťávu. Panenku rovnoměrně otáčíme po pánvi cca 5 minut, poté ji přesuneme do zapékací mísy a polijeme výpekem. Misku přikryjeme a vložíme na 25 - 30 minut do trouby vyhřáté na 250 °C. Panenku ve slaninovém kabátku podáváme s hranolky a zeleninovou oblohou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Panenka ve slaninovém kabátku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena