Recept na palačinky, na kterých si smlsnou i celiaci.
Hodnocení
4.1
/ 5 (28x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Směs
Cukr2 lžíce
Sůl1/2 lžičky
Vejce1 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Rostlinný olej2 lžíce
Rýžová mouka1 hrneček
Rýžové nebo sojové mléko1 hrneček
Ostatní
Rostlinný olej na smažení3 lžíce
Postup přípravy
Smícháme rýžovou mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Přilijeme mléko a mícháme, dokud nemáme hladkou směs bez hrudek. Rozbijeme vejce a utřeme do směsi společně s olejem, až nám vnikne hladké těstíčko.
Po malých dávkách smažíme palačinky na olejem potřené pánvi. Palačinky otáčíme pouze jednou - důležité.
Palačinky z rýžové mouky podáváme na sladký i slaný způsob. Stačí jen přidat více či méně cukru.
Palačinky jsou moc dobré, povedli se i kdyz jsem neměla kypřící prášek a použila jsem sodu. Dala jsem o dost víc mléka, jinak by bylo testo moc husté.
Honza
Komentář k receptu Palačinky z rýžové mouky
Příště dám méně mouky, ten jeden hrnek je moc. Musel jsem dát 5 vajec a přidat hodně mléka. Jinak chuťově skvělé.
Verča
Komentář k receptu Palačinky z rýžové mouky
Moc dobre,dala jsem jen krapet více mléka,testo se. Vubec nepripalovalo
Barka
Palačinky z rýžové mouky
Právě máme po výborné palačinkové snídani :-). Toto jsou první bezlepkové palačinky, které jdou úplně sami. Netrhají se, nelepí se na pánev, krásně se otáčí a skvěle chutnají. Místo rostlinného oleje jsem použila ghí a místo jednoho vejce dvě, mléko sojové. Těsto jsem nechala přes noc odležet v lednici, aby mouka nabobtnala a spojila se. Takže děkuji moc za recept a vřele všem doporučuji.
Janka
Palačinky
Palačnky jsou vynikající, zatím jsem zkoušela jen z normálního mléka, ale když se tak povedly, příště budou z mandlového. Mohu jen doporučit :) ... Vajíčka sem dávala dvě.