Limetku (chemicky neošetřenou) omyjeme v horké vodě, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou použijeme na přípravu náplně.
Rozšleháme vejce, limetkovou kůru, mouku, sůl a lístky ze dvou větviček tymiánu. Střídavě přidáváme rozpuštěné máslo a mléko, až bude hmota polotekutá a zcela bez žmolků. Zakryjeme a necháme nejméně 30 minut odpočinout.
Kuřecí prsní řízky pokrájíme na větší nudličky, rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso ze všech stran rychle opečeme. Osolíme, opepříme a vyndáme z pánve.
Rozehřejeme druhou lžíci oleje, omyté, osušené, pokrájené a limetkovou šťávou zakápnuté žampiony na něm asi 3 minuty prudce opékáme. Přidáme lístky tymiánu, na plátky pokrájené naťové cibulky a pečeme ještě asi 3 minuty. Vmícháme opečené maso.
Rozmícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou a v nezakrytém kastrůlku zvolna povaříme. Přidáme připravené maso s houbami a cibulkou, osolíme a případně opepříme.
Na vymaštěné pánvi upečeme postupně 8 palačinek, potřeme je připravenou směsí, zabalíme a můžeme podávat.