Palačinky s houbami a kuřecím masem

Slané palačinky potěší teplé i studené.


3.291x
60 min
1×

Postup přípravy

Limetku (chemicky neošetřenou) omyjeme v horké vodě, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, kterou použijeme na přípravu náplně.

Rozšleháme vejce, limetkovou kůru, mouku, sůl a lístky ze dvou větviček tymiánu. Střídavě přidáváme rozpuštěné máslo a mléko, až bude hmota polotekutá a zcela bez žmolků. Zakryjeme a necháme nejméně 30 minut odpočinout.

Kuřecí prsní řízky pokrájíme na větší nudličky, rozehřejeme jednu lžíci oleje a maso ze všech stran rychle opečeme. Osolíme, opepříme a vyndáme z pánve.

Rozehřejeme druhou lžíci oleje, omyté, osušené, pokrájené a limetkovou šťávou zakápnuté žampiony na něm asi 3 minuty prudce opékáme. Přidáme lístky tymiánu, na plátky pokrájené naťové cibulky a pečeme ještě asi 3 minuty. Vmícháme opečené maso.

Rozmícháme zakysanou smetanu s limetkovou šťávou a v nezakrytém kastrůlku zvolna povaříme. Přidáme připravené maso s houbami a cibulkou, osolíme a případně opepříme.

Na vymaštěné pánvi upečeme postupně 8 palačinek, potřeme je připravenou směsí, zabalíme a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Palačinky s houbami a kuřecím masem

Zpět na recept