Pájův katův šleh

Recept na známé ostré jídlo tak, jak ho mám rád.


4.639x
30 min
10×

Ingredience

1 kspaprika
2 kscibule
2 ksfeferonka
0.5 lžícesójová omáčka
250 gvepřová plec
1 dílmletá sladká paprika
0.5 lžíceworcesterská omáčka
1 dílmletá pálivá paprika

podle chuti

sůl
tymián
kečup
grilovací koření
mletý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Cibule nakrájíme na větší půl kolečka, maso na nudličky nebo menší kostky. Cibuli osmahneme na rozpáleném olivovém oleji. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a řádně osmažíme. Během smažení maso okořeníme mletou paprikou. Dáme sladkou i pálivou v poměru 1:1. Pepřem, kterým nešetříme, a přidáme trochu worcesterské a sójové omáčky. Promícháme, přilijeme vodu a dusíme asi 5 minut. Feferonky očistíme a nakrájíme nadrobno. Lze jich použít méně i více podle chuti. Papriku očistíme a nakrájíme na proužky a spolu s feferonkami přidáme do pánve. Po přidání papriky vše okořeníme grilovacím kořením a tymiánem. Průběžně doléváme vodu a dusíme dalších 20 minut, nebo dokud není vše měkké. Směs dochutíme trochou kečupu a solí. V případě, že je směs příliš řídká, necháme ji trochu zredukovat, případně zahustíme moukou. Pájův katův šleh podáváme s rýží nebo hranolky.
user-icon

autor Pajouch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pájův katův šleh

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena