Recepty středomořské kuchyně využívají hodně zeleniny, ryby, mořské plody a bílé maso. Všechny tyto suroviny najdete v tradiční španělské paelle. Tuto paellu miluje zpěvačka Hanka Křížková
Hodnocení
4.6
/ 5 (13x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Směs
Česnek8 stroužků
Krevety4 hrstě
Paprika červená1 ks
Paprika zelená1 ks
Paprika žlutá1 ks
Červená cibule1 ks
Cibule bílá1 ks
Tygří krevety8 ks
Zlatozrnná rýže arborio5 a 1/2 misky
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Chilli koření
Koření na Paellu
Podle potřeby
Olivový olej
Na ozdobu
Zelená petrželka
Náplň
Kuřecí křídla8 ks
Velké slávky8 ks
Postup přípravy
Zeleninu očistíme a připravíme si ostatní suroviny společně s kořením.
Kuřecí křídla osolíme, opepříme a ochutíme kořením na paellu.
Na široké, mělké a velké pánvi rozpálíme olej a křídla na něm orestujeme.
K masu přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a na proužky nakrájené papriky.
Zeleninu mírně orestujeme, přidáme rýži, opět osmahneme a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme chilli, poklademe mořskými plody, slávkami a krevetami.
Směs na paellu přiklopíme, dusíme 15 minut a podle potřeby dokořeníme. Poté znovu přiklopíme a na mírném ohni dusíme 25 minut. Tekutina by se měla vypařit a rýže musí být měkká.
Paella mix rozdělíme na talíře, posypeme zelenou petrželkou a podáváme jako hlavní chod.