Ovocné knedlíky z kynutého těsta

Někdo dává přednost tvarohovým ovocným knedlíkům, někdo bramborovým a jiný kynutým. Tyto kynuté jsou fakt vynikající.


3.8199x
75 min
17×

Postup přípravy

Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, mléka, mouky a necháme vzkypět.

Do mísy prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, podle potřeby mléko (nemusí být potřeba celé množství) a zpracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

Pak těsto rozdělíme na kousky, do každého zabalíme kus ovoce, zakulatíme a necháme na pomoučněném válu chvíli kynout.

Nakynuté knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10 minut. Jakmile vyplavou, scedíme je, každý knedlík propíchneme vidličkou, aby vyšla pára.

Ovocné knedlíky z kynutého těsta podáváme sypané strouhaným tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocné knedlíky z kynutého těsta

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká