Ovocná kůže

Výborný recept na využití velkého množství ovoce. Ovocná kůže je vhodná jako svačinka na cesty nejen pro děti.


5.06x

Postup přípravy

Ovoce dobře omyjeme. Meruňky zbavíme pecek, jahody stopek a nakrájíme na větší kousky. Ovoce nemícháme. Každé zvlášť důkladně rozmixujeme a rozetřeme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem. Meruňky pokryjí asi čtvrt plechu, jahody 1 a 3/4 plechu.

Oba plechy vložíme trouby vyhřáté na 70 - 75 °C a pomalu sušíme 6 - 7 hodin. Poté necháme zcela vychladnout a opatrně sloupneme z pečícího papíru. Můžeme si pomoci nožem. Plát nakrájíme na proužky a zavineme do ruličky. Nakonec svážeme provázkem a uskladníme v dóze nebo jakékoli jiné dobře těsnící nádobě.

Ovocná kůže by nám měla vydržet až 3 měsíce. Vyzkoušet můžeme různé ovoce a jeho variace. Doma měla největší úspěch čistě jahodová nebo třešňová kůže. Kanadské borůvky naopak nedoporučuji ani v kombinaci s banánem.

Z uvedeného množství vyrobíme 1/4 plechu meruňkové a 1 a 3/4 plechu jahodové kůže.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná kůže

Zpět na recept