Ovocná bublanina

Jednoduchá bublanina do které můžeme použít ovoce podle chuti.


3.1119x
45 min

Postup přípravy

Vejce oddělíme a z bílků ušleháme tuhý sníh.

Do mléka zašleháme sůl a žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, cukr, strouhanku a hrubou mouku. Nakonec lehce vmícháme tuhý bílkový sníh.

Troubu předehřejeme na 180°C, hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe omytým a osušeným ovocem kousky másla a upečeme v předehřáté troubě.

Po upečení ovocnou bublaninu ihned pocukrujeme, nakrájíme na porce a horké podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovocná bublanina

Zpět na recept