Ovocná bublanina 2

Recept na klasickou českou buchtu s ovocem.


4.29x
45 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
0.3 lmléko
1 balíčekprášek do pečiva
14 dkgcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
30 dkgpolohrubá mouka
14 dkgtuk na pečení

podle chuti

ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Tuk na pečení nebo máslo rozehřejeme a promícháme s moukou, cukrem, mlékem, práškem do pečiva a vajíčky. Všechny suroviny dobře promícháme, až nám vznikne hladké těsto. Libovolné ovoce, které máme zrovna po ruce, omyjeme a podle potřeby vypeckujeme. Buchta je skvělá s jahodami, rybízem, meruňkami, švestkami apod. Těsto na ovocnou bublaninu vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 35 minut. Ovocnou bublaninu poté necháme vychladnout, nakrájíme a pocukrujeme.
user-icon

autor mufinek

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ovocná bublanina 2

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena